Met CD&V werken we aan een duurzame en rechtvaardige samenleving! Vandaag de 13e editie van de YOUCA Action Day. Dit is een jaarlijks weerkerend evenement waarbij jongeren een dag meedraaien in een bedrijf of organisatie en nadien hun lun van die dag schenken aan ondernemende jongeren wereldwijd. Dit jaar steunt YOUCA jongeren in Guinee. Ook met CD&V dragen we graag ons steentje bij aan een dag die draait rond duurzaamheid, rechtvaardigheid en geëngageerde jongeren.
Verspreid over CD&V - het partijhoofdkwartier, de ministriële kabinetten en de parlementaire fracties - ontvangen we vandaag maar liefst een 30-tal YOUCA-studenten die een dag meewerken in de politieke wereld. Op de planning staan niet alleen rondleidingen of ontmoetingen met parlementsleden en ministers, maar de jongeren kunnen ook zelf de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld als Instagramreporter of lid van het online communicatieteam.
De dag sluiten we af op het hoofdkwartier van CD&V met een afterwork drink. TRIAS, een internationale ontwikkelingsorganisatie, geeft ons meer toelichting over het project van dit jaar. De getuigenissen van de jongeren uit Guinee, waaraan de oprbengst van deze dag besteed zal worden, sluiten deze ongetwijfeld leerrijke dag af.